Fördelar med att klippa häckar och buskar

22 augusti 2018
Fördelar med att klippa häckar och buskar

När man har en trädgård med häckar och buskar finns det flera fördelar med att klippa ned dessa och hålla dem i skick. Bland annat får de ett fint utseende, men buskarna mår även samtidigt bra av att beskäras.

Beskärning som gynnar busken

I en trädgård är möjligheterna oändliga när de kommer till vilka typer av växter man kan ha. Bland annat finns det många olika typer av buskar och häckar med olika slags utseende som ger en trivsam miljö i trädgården. För att buskarna och häckarna ska hålla sig så fina som möjligt är det bra att ta hand om dem på rätt sätt.

Att klippa ned sina häckar och buskar har flera fördelar. Först och främst gynnar det blomningen för de buskar som har blommor. Om man inte sköter om busken kan blomningen riskera att minska. Vid vissa typer av häckar kan det även bli så att nya skott längre in på grenarna inte får tillräckligt med ljus och dör.

När man klipper ned sin häck eller buske har det även den fördelen att man får en växt som är fin att se på och som ger en fin miljö i trädgården. Vissa buskar växer snabbt och om de inte klipps ned kan de växa sig utom kontroll.

Om man klipper sin häck väl så får man en häck som får tillräckligt med solljus både upptill och nedtill och detta gynnar även tillväxten.

Häckar och buskar med olika behov

När det kommer till att beskära häckar är det bra att ha i åtanke att det kan skilja sig mycket från häck till häck gällande hur de ska tas om hand på bästa sätt och när beskärningen ska göras. Det kan därför vara bra att läsa på om vad som gäller för just din häck.

Tags: Miramix