Flera anledningar till gräsklippning

25 juli 2018
Flera anledningar till gräsklippning

För er som har ett hus med trädgård i Stockholmsområdet finns en del att tänka på när det kommer till gräsklippning. Ibland kanske man funderar på varför man överhuvudtaget ska klippa sitt gräs och inte bara låta det växa. En anledning är att gräset mår bra av att klippas ned.

Regelbunden gräsklippning bäst i Stockholm

Sommaren är snart kommen och med den även gräsklippningssäsongen i Stockholm. Det finns flera anledningar att med jämna mellanrum klippa sin gräsmatta. För det första mår gräset bra av att hållas under kontroll. Växterna som gräsmattan består av blir starkare och mer motståndskraftiga mot sådant som torka och olika typer av insekter som annars kan ta skada på gräset.

En annan anledning till gräsklippning för dig som bor i Stockholm är att du får en fin gräsmatta när du klipper den regelbundet. Både en gräsmatta som har klipps ned alldeles för kort och en gräsmatta som har fått växa sig alldeles för lång får ett utseende som inte är särskilt fint att se på. En gräsmatta som tas om hand på rätt sätt däremot får ett fint utseende.

Att tänka på vid gräsklippning

Viktigt att tänka på när du ska klippa din gräsmatta vid din gård i Stockholm är att inte klippa ned gräset alldeles för kort. Det kan göra så att gräsmattans tillväxt blir dålig och den blir speciellt känslig. Man vill att gräset ska frodas utan att det ska växa utan kontroll.

Det kan även vara bra att tänka på att inte klippa din gräsmatta i Stockholm under en längre tids torka eller under tiden som det regnar ute. Annars om vädret är normalt och gräset växer som det ska under sommaren bör gräsklippningen göras flera gånger per vecka för att gräsmattan ska hållas i så bra skick som möjligt.

Tags: Miramix
Taggar