Tips inför din rivning i Stockholm

15 juli 2021
Tips inför din rivning i Stockholm

Här kommer lite tips och tricks inför din rivning. Om du inte har utfört rivningar förut borde du ta och läsa igenom detta blogginlägg för att få en bättre förståelse gällande rivningar. Det finns en hel del risker och hälsorisker när man ska utföra en rivning. För att minimera riskerna har vi på Miramix en sida där du kan läsa mer eller kontakta oss gällande rivning i Stockholm.

Vanliga frågor kring rivning

De flesta undrar om det går och riva på egen hand. Det korta svaret är, ja. Det långa svaret består av att det går riva på egen hand men det gäller även att man har rivningslov och rätt typ av kunskaper och utrustning.

Många frågar sig även varför det var enklare förr i tiden att riva själv. Detta beror givetvis på att det inte är lika enkelt nu förtiden. Anledningen till detta beror på att väggarna är tjockare och svårare att slå ned. Rivningslov krävs oftast också numera innan ett rivningsarbete kan köras i gång. Vilket även går ut på att rivningen sköts på ett säkert sätt. Det kan exempelvis handla om att du använder skyddsmask så att damm inte kommer in i kroppen. Man bör även sköta avfallet och se till att det tas hand om på rätt sätt.

Detta kan också vara bra att veta gällande rivning på en gammal byggnad. Om du ska riva en gammal byggnad finns det risk att materialet innehåller asbest. Om dammet som innehåller asbestfibrer rivs kan det orsaka skador på din hälsa samt på människor i omgivningen och naturen och i sin tur både husdjur och vilda djur. Här gäller det att man har kunskap och rättigheter kring rivning av asbest.

Rivning av en bärande vägg är också något folk undrar över. Att riva en bärande vägg kan vara riskabelt och kräver även här kunskap och kompetens då väggen utgör en stor del av hållningen på byggnaden. Chansa aldrig om du är osäker kring om en vägg är bärande eller inte. Se till att kolla med din bostadsförening eller en fackman för att vara på den säkra sidan.

Behöver du hjälp med rivning i Stockholm? Se då till att anlita en behörig firma som utför säkra rivningar.

Tags:
Taggar