Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

  • Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?
  • Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?
  • Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?
  • Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?
  • Vad är fördelarna med slipade betonggolv?
  • Hur slipar man betong och betonggolv?
  • Vad är betongsågning?
  • Vajersågning av betong, vad är det?
  • Vad kostar betonghåltagning?
  • Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?

   Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?


   Diamanthåltagning, innebär att man använder en borr med diamanter på toppen för att borra i hårt material och göra hål. På Miramix utför vi diamanthåltagning, även känt som diamantborrning. Metoden måste utföras på rätt sätt för att det ska bli bra. Det kräver att man har rätt utrustning, och maskiner som kyls ned med vatten. Om man använder en handmanövrerad maskin måste man tänka på eventuellt järnmineraler som kan finnas i väggen, och då bör man undvika att borra. Oavsett vilken metod man använder så måste borren vara rak och ett jämnt tryck ska användas. Det är också viktigt med rätt skyddsutrustning.


   Diamanthåltagning för företag, myndigheter och privatpersoner


   Det finns flera sorters betonghåltagningar och sågningar. Håltagning i betong kräver bra utrustning och rätt expertis. På Miramix har vi båda dessa egenskaper. Vår moderna utrustning och kunniga personal levererar de bästa resultaten. Vi tar uppdrag som håltagning och diamanthåltagning i de flesta material. Så om du behöver ett hål i väggen eller på golvet för att föra ventilation eller rörledningar, så hjälper vi dig. Vi hjälper fastighetsägare, privatpersoner, företag och myndigheter. Miramix är ett företag som gör håltagningar i material som sten, tegel och armerad betong. Vi har en lång erfarenhet och hög kompetens då vi använder den senaste tekniken. Vi lovar därför hög kvalitet på det vi gör. Man kan borra i olika syften. Vissa vill ha plats för hål och öppnar i betongen. Man ska gärna göra håltagningar efter att man byggt färdigt eftersom precisionen ökar.


   Kontakta oss för hjälp med diamanthåltagning


   En diamanthåltagning möjliggör utrymme till installation av el och VVS i en byggnad. Vi kan även ta bort sådant som betongbalkar och stöd och göra hål för ledstänger i trappuppgångar. Ibland kanske man vill bygga om i hemmet. Då kan man borra ett hål mellan två rum för att få en mer öppen yta. Om det är bråttom så får du gärna höra av dig så hjälper vi dig med det du behöver. Vi har alla våra verktyg redo i våra bilar. Läs gärna mer om våra tjänster inom betonghåltagning och diamanthåltagning i Stockholm.


   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig