Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

  • Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?
  • Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?
  • Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?
  • Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?
  • Vad är fördelarna med slipade betonggolv?
  • Hur slipar man betong och betonggolv?
  • Vad är betongsågning?

   Vad är betongsågning?


   Att såga betong innebär att man med rätt utrustning sågar i betongväggar för att till exempel öppna ett hål. Det kräver expertis, erfarenhet och rätt maskiner. Det kan vara tufft att ta sig an på egen hand. Såga i betong går att göra i ombyggnationer, renovering, i borrning i räcken, håltagning och VVS-installationer. Miramix är experter för betongsågning och använder den senaste utrustningen. Vi har möjlighet att såga i tjocklekar upp till 75 cm och kan anpassa oss efter dina behov. Vi jobbar med särskilda krav på arbetsmiljön och våra anställda har alltid skyddsutrustning.


   Med betongsågning finns även möjligheten till håltagning. Vi jobbar i material som tegel, sten armerat betong, granit, sten och andra material. Håltagningar görs för att öppna upp ett fönster eller en dörr i ditt hus. För att utföra betongsågning krävs det både kunskap, erfarenhet och rätt utrustning. På Miramix har vi alla tre, så tveka inte att höra av dig. Betongsågning förekommer i större fastighetsrenoveringar med där konstruktioner ska förändras. Vi är alltid redo att rycka ut i akut fall med vår utrustning väntandes i bilarna. Att hantera betong är ett krävande arbete som kräver goda kunskaper. Vi jobbar alltid effektivt, säkerhetsmedvetet och miljövänligt. Efter utfört arbete är vi noggranna att städa rent efter oss.


   Läs mer om våra tjänster inom betongsågning


   Såga betong - hur går det till?


   För att såga i betong krävs verktyg som håller. Man kan inte använda en vanlig såg utan man behöver en betongsåg, eller kedjesåg. När man skär ut fönsterramar kan man behöva hydrauliska ringsågar, vilket är en kapmaskin. Man kan också använda sig av golvsågar, vilket är en stor såg med hjul som går på el eller bensin. Man behöver också en kärnborr, vilket skär cirkulärt med en borrkrona av diamanter. Metoden används bland annat under sökandet av mineraler. Det är även som ”diamantborrning”. Efteråt behövs en golvfräs, vilket är ett stationärt stycke som skär rörligt och roterande och används för att fräsa bort. Sedan behövs en golvslip, som slipar rent ytskiktet. Att såga i betong kräver en hel del arbete, och om du vänder dig till oss så löser vi dina behov. Hör gärna av dig så berättar vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med betongsågning i Stockholm.


   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

  • Vajersågning av betong, vad är det?
  • Vad kostar betonghåltagning?
  • Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?