Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

  • Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?
  • Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?
  • Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?
  • Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?
  • Vad är fördelarna med slipade betonggolv?

   Betonggolv mår bra av betongslipning.


   Vad är fördelarna med slipade betonggolv?


   Man kanske har hört talas om att det är bra att slipa betonggolv utan att riktigt veta varför. En betongslipning har ett flertal fördelar som har både med funktionaliteten och utseendet att göra.


   Flera fördelar med slipning av betonggolv


   Betonggolv används till många olika typer av fastigheter. Det kan vara exempelvis någon typ av verkstad, i offentliga miljöer eller i privata hem. Betong är ett material som är naturligt tåligt, men för att det ska hålla så bra som möjligt kan det ändå vara bra att ta hand om det. Ett alternativ är en betongslipning.


   En betongslipning utförs för att jämna ut golvet och få bort eventuella ojämnheter som kan finnas i betonggolvet. En av fördelarna med betongslipning är alltså först och främst att det har en påverkan på golvets hållbarhet. Med ett slipat betonggolv får man också ett golv som är lättare att göra rent. Ytterligare en fördel är att ett välslipat betonggolv ser finare ut än ett oslipat golv, vilket har en påverkan på känslan i lokalen.


   Om betonggolvet finns i en miljö där någon typ av arbeten ska utföras kan det också rimligen vara så att det kan ha en påverkan på säkerheten och underlätta i det dagliga arbetet. Även som privatperson med ett betonggolv i hemmet vill man ha ett fungerande golv som har ett fint utseende.


   Betongslipning av golv i Stockholm


   Det finns alltså många fördelar med att ha ett välslipat betonggolv. Vi på Miramix utför betongslipningar runt om i Stockholmsområdet. Vi gör även håltagningar i betong med allt från mindre borrningar för att exempelvis göra plats för dragning av elen till sågningar för att öppna upp i till exempel en vägg eller annan konstruktion.


   Läs gärna mer om de tjänster som vi på Miramix erbjuder i Stockholm inom betongslipning.

   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

  • Hur slipar man betong och betonggolv?
  • Vad är betongsågning?
  • Vajersågning av betong, vad är det?
  • Vad kostar betonghåltagning?
  • Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?