Kunskapsbank rivning

Här nedan har vi listat vanliga frågor om rivningsarbeten i Stockholm. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Rivning

Kunskapsbank

  • Hur vet man om det är en bärande vägg man river? Hur river man den?
  • Vad kostar en rivning? Tex att riva en altan, badrum eller ett garage?
  • Vad räknas som ett rivningsarbete?
  • Riva själv eller be om hjälp, hur ska man tänka?


   Vad kan man riva på egen hand och när behöver man hjälp?


   Att riva för en renovering med nya ytskikt klarar många på egen hand. Men så fort det börjar handla om större projekt som kan inkludera bärande konstruktion, miljöfarligt avfall och som kräver lite mer mantimmar är vår rekommendation att använda sig av ett rivningsföretag i Stockholm.


   Förr i tiden kunde man bara plocka upp släggan och börja riva. Väggarna var tunnare och lättare att slå ner. Idag krävs dock rivningslov (dock inte alltid) innan man själv kan påbörja arbetet och arbetet måste skötas på ett säkert sätt. Med det sagt är inte den ena rivningen lik den andra.


   Ofta är det klokt att välja rivningsfirma istället för att riva själv


   Ofta är det klokt att ta in rivare, eller rivningsfirmor även på mindre objekt. Det blir en kostnad men ofta är arbetet smidigt och det går undan. Firman ansvarar för att avfallet avlägsnas och arbetar med god arbetsmiljö. Det bästa du kan göra är att tala med en rivningsfirma och be om en offert.


   Det kan också vara bra att begära flera offerter från flera firmor för att se vad som passar dig. Se till dock att om du väljer en aktör så att dom verkligen utför hela arbetet, om det är vad du betalar för. Det är inte roligt att betala för att ett fullt arbete och så visar det sig att frakt av rester inte ingår. Då blir det ändå massa jobb för dig. Be därför firmorna om en tydlig redovisning över vad dom utför i arbetet.


   Att välja rivningsfirma


   Om du bedömer att arbetet är stort och att du behöver fler personer, så är det bäst att låta en professionell rivningsfirma göra jobbet åt dig. Förvissa dig om att rivningsfirman har relevanta tillstånd och har erfarenhet av det sorts uppdrag du behöver hjälp med. På Miramix har vi jobbat med rivning i mer än 10 år, vi jobbar säkert, tryggt och seriöst!

   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

  • Är rivning hälsofarligt och hur skyddar man sig?
  • När behöver man rivningslov? Behövs det också på mindre rivningar?