Vad kostar asbestsanering?

Våra kunder frågar oss ofta om kostnad för asbestsanering. Vi förstår att det känns bättre att lägga pengar på roligare saker än detta, särskilt eftersom byggmaterialet inte borde ha använts från första början. Men har man väl kommit till den punkten att det behöver saneras finns det inte så många alternativ, även om det känns som en tråkig och dyr kostnad. 

Offertförfrågan

Hur kan kostnaden för asbestsanering påverkas?

Det finns många saker som spelar roll när man mäter kostnaden för en asbestsanering. Det finns till exempel bestämda regler från Arbetsmiljöverket om hur asbest får saneras, och dessa måste vi såklart följa. I de allra flesta fall behöver vi göra en inledande arbetsanalys. Innan själva arbetet kan börja, spärrar vi av området och i vissa fall sätts säkerhetsslussar upp. Dessa säkerhetsslussar har ett undertryck som hindrar att asbesten sprids.

Eftersom asbest kan ha skadliga konsekvenser måste personer som jobbar med asbestsanering också ha lämpliga skyddskläder och masker. Maskerna är utrustade med särskilt kvalificerade andningsfilter. Utöver skyddskläderna används särskild arbetsutrustning för asbestsanering, till exempel särskilda dammsugare som samlar upp asbestfibrerna. En vanlig dammsugare klarar inte av detta, utan släpper igenom fibrerna, och i stället för att försvinna finns fibrerna kvar i miljön.

Kontakta oss och få ett fast pris på att sanera asbest!

I och med att detaljerna skiljer sig från fall till fall är det väldigt svårt för oss att ge ut exakta priser innan vi fått mer information om just din situation. Det räcker inte bara att vi vet antal kvadratmeter som behöver saneras, utan vi behöver komma ut till dig för att se närmare på hur det ser ut i fastigheten.

Det finns dock en sak vi kan lova dig: vi håller konkurrenskraftiga priser. Och tack vare många års erfarenhet kan vi garantera att du får en miljö fri från asbest när vi är klara med saneringen!