Förbered trädgården för hösten med höststädning

När hösten har kommit och trädgården fylls med sådant som fallna löv och grenar kan det vara skönt att få den städad och fin innan vintern kommer och så småningom även nästa vår.

Kratta inför höststädning 

Ett alternativ är då att ta hjälp med en höststädning av trädgården.

Så går höststädningen till

När hösten är kommen kan det vara bra att se över sin trädgård och förbereda den inför vintern. Ett alternativ är att göra en ordentlig höststädning av trädgården. Med en höststädning får man en trädgård som är fin att titta på så att man själv trivs i sin trädgård, men en höststädning har också den fördelen att den kan gynna dina växter och skydda dem inför vintern.

När man höststädar i trädgården ingår sådant som att rensa bort löv och grenar som kan ha fallit ned på gräsmattan och ned i rabatterna. Om städningen utförs precis i början av hösten kan det också innefatta att klippa gräset en sista gång innan hösten kommer igång på allvar.

I en höststädning kan även ingå att beskära träd. Det är dock inte alla träd som ska beskäras under den här tidsperioden och det är därför bra att ta reda på när just dina träd ska beskäras. Vid en höststädning är det även bra att komma ihåg att vissa växter i rabatterna mår bra av att ha ett skyddande lager av löv på sig under vinterhalvåret och det är därför bra att inte samla upp alla löv i trädgården.

Ta hjälp med höststädning

För att en höststädning av en trädgård ska gå så smidigt till som möjligt är det bra att ha rätt typ av utrustning. Det gäller även att man faktiskt har tid över till att städa sin trädgård. Ett alternativ är annars att ta hjälp med höststädningen.

Läs även mer om de vintertjänster vi erbjuder med snöröjning här

Nyhetsarkiv