Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

  • Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?
  • Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?

   Håltagning kan göras i armerad betong.   Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?


   Vid håltagningar i betong finns det flera olika metoder som kan användas. Vid håltagningar i betong som är armerad kan man exempelvis använda sig av en betongsågning eller diamantborrning.


   Metoder för håltagning i armerad betong


   Det finns många olika typer av håltagningar som kan göras i betong med allt från mindre hål för dragning av sådant som el och vvs-rör till att man vill göra en öppning i en vägg exempelvis för att få plats med en dörr eller ett fönster. Vid vissa fall kan håltagningarna vara i samband med en renovering, men även vid ett nybygge behövs många olika typer av håltagningar i betong.


   När vi på Miramix gör håltagningar i betong som är armerad gör vi ibland betongsågningar. Det kan exempelvis vara för att man vill öppna upp mellan trå rum i ett hus och måste göra en öppning i en armerad vägg. Vid håltagning i armerad betong kan alltså även diamantborrningar utföras. Diamanten i borren har en sådan hårdhet att de allra flesta material kan borras i.


   Vi på Miramix gör diamantborrningar i material som har diametrar från 10 millimeter upp till 1000 millimeter. Oavsett vilken typ av håltagning i betong som det rör sig om så använder vi effektiva maskiner som gör håltagningen smidig och effektiv. Vi ser även till att den plats där vi arbetar lämnas i ett bra skick och håller rent efter oss.


   Betonghåltagningar i Stockholm


   Det finns alltså många metoder när man ska göra en håltagning i betong och vilken metod som används beror på det specifika arbetet. I armerad betong kan man alltså exempelvis göra en betongsågning eller diamantborrning.


   Vi utför håltagningar i betong runt om i Stockholm. Håltagningarna kan göras i både tak, golv och väggar. Läs mer om våra håltagningar i betong i Stockholm.

   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

  • Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?
  • Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?
  • Vad är fördelarna med slipade betonggolv?
  • Hur slipar man betong och betonggolv?
  • Vad är betongsågning?
  • Vajersågning av betong, vad är det?
  • Vad kostar betonghåltagning?
  • Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?