Provtagning asbest Stockholm – Vi testar och analyserar asbestförekomst

asbestanalys och provtagning

Asbest har använts i en stor mängd byggnadsmaterial fram till 70-talet på grund av den slittålighet och andra egenskaper som asbesten har. Enligt regler från Arbetsmiljöverket måste en asbestinventering med asbestprovning göras i alla byggprojekt där risk för förekomst av asbest föreligger eftersom asbest är mycket hälsofarligt. Vi på Miramix hjälper våra kunder med asbestprov och analyserar asbestförekomst.

Offertförfrågan

Asbestprov för många typer av material 

Att sanera material som innehåller asbest kan alltså innebära hälsorisker. Anledningen till detta är att ett damm som är skadligt att andas ned i lungorna kan komma fram när materialet bryts och asbesten blir synlig. Därför är det viktigt att genomföra ett asbestprov.

Idag används asbesten inte längre i byggmaterial, men eftersom den användes under en lång period finns den kvar i många olika typer av material som hittas i villor och andra typer av byggnader.

Material där man kan hitta asbest användes till exempel som:

  • Värmeisolering (t.ex. rörisolering)
  • Brandisolering
  • Golvmattor
  • Mattlim
  • Asfaltlim
  • Kakelfix
  • Kakelfog
  • Fönsterbänkar
  • I ventilationsanläggningar och mycket mer.

Läs mer om asbestsanering här

Asbestanalys Stockholm – Vad krävs för att kunna göra en test?

Om man misstänker att man har asbest i sitt hus är det en bra idé att höra av sig till oss innan en renovering kan börja. På det viset kan asbesten tas om hand på rätt sätt och onödiga risker undvikas. Vi börjar med ett asbestprov och sedan en asbestanalys på sådant material som möjligen innehåller ämnet.

När man gör ett asbesttest är det viktigt att det går till på rätt sätt och det finns en del att ha i åtanke och en viss process att följa:

När vi på Miramix utför asbestprov tas ca 3-5 cm av det fasta materialet, är det i pulverform tar vi ca 2-3 matskedar. Därefter läggs proverna i en eller flera plastpåse eller något annat tättslutande material. Är det mer än ett asbestprov så bör varje prov som skall analyseras ligga i egen påse så de inte kontaminerar varandra. Vill du ta provet själv kan du även välja att vi kommer ut till er och hjälper till med insamling av material för en asbestanalys.

Asbesttest  - Vad händer efter?

Skulle asbesttestet påvisa att asbest finns i materialet så gör vi en inventering av omfattningen, skickar in en anmälan till arbetsmiljöverket och kan därefter starta arbetet med asbestsanering efter 48 timmar. Vi på Miramix kan hjälpa till vid både asbesttest och den efterföljande saneringen av asbest. Att arbeta med asbest kräver en viss typ av kunskap och även att man är särskilt noggrann. Vi arbetar enligt Arbetsmiljöverkets direktiv och har behörighet för att utföra både asbest test och asbestsanering.

Asbestprov och asbestanalys för företag och privatpersoner

Behöver du hjälp med en provtagning asbest?

Kontakta oss på Miramix för både asbestprov och en asbestanalys! Som vi nämnde ovan utför asbestprov och asbestsanering för privatpersoner, företag och verksamheter i Stockholm med omnejd.

Asbestprov och asbestanalys i Stockholm från Miramix

Asbest finns i många typer av material och för att veta om man har asbest i hemmet så kan en asbestanalys och asbestprov av material i huset behövas. Därefter kan sedan den rätta åtgärden bli en asbestsanering. Om du behöver hjälp med asbestprov och asbestanalys löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal asbestsanalyser och provtagningar av möjliga asbestmaterial i fastigheter i Stockholm.

Vi arbetar med asbestprov och asbestanalys i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.