Betongsågning kan behövas vid många tillfällen

Betongsågning kan behövas vid många tillfällen

Det finns många typer av betonghåltagningar som man kan tänkas behöva hjälp med i Stockholm, och i andra delar av landet, och begreppet betongsågning är säkerligen något som många har hört talas om. Men vad innebär det egentligen att ta hjälp med en betongsågning, hur går den till och i vilka sammanhang kan man ta hjälp med en betongsågning?

Läs mer också här om Miramix tjänster inom betongsågning och betonghåltagning i Stockholm

Betongsågning är en del av rivning, ombyggnation och nybyggnation

När man ska renovera en byggnad eller bygga nytt är det en process med mycket att tänka på. Det börjar med en gedigen planering av projektet och fortsätter med genomförandet med allt från eventuell rivning till byggnation. Vid uppbyggnaden ska allt från byggandet av väggar, gjutning av golv till dragning av elektricitet och mycket annat utföras. En viktig del av en renovering eller en nybyggnation kan också vara betonghåltagningar, som exempelvis betongsågningar.

Även när det kommer till håltagningar i betong och sågningar i betong så kan anledningen till att man behöver hjälp samt omfattningen av håltagningen skilja sig från fall till fall.

Betongsågning med en rad olika slags syften

Betongsågning är en typ av håltagning i betong där man med hjälp av en så kallad betongsåg sågar sig igenom material av betong och annat, som exempelvis tegel och andra typer av hårda material. På marknaden finns olika typer av betongsågar med skilda kapaciteter. Det finns både mindre betongsågar som manövreras för hand samt större och kraftfullare betongsågar. Viktigt är dock både att man använder sig av utrustning av kvalitet samt att den rätta kunskapen finns för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Betongsågning kan exempelvis behövas vid en rivning då man kan behöva avlägsna konstruktioner i betong, som exempelvis betongbalkar och annat. En betongsågning kan också till exempel behövas för att man vid en renovering vill öppna upp i golv och väggar. Kanske vill man få plats med ett nytt fönster eller en ny dörr i en vägg. När vi på Miramix sågar i väggar och golv så kan vi göra det med en kapacitet på upp till 75 centimeters djup.

Rätt kunskaper inom betongsågning och annan betonghåltagning

Hos Miramix finns både en gedigen kunskap inom håltagningar i betong och betongsågning samt en kvalitativ och modern utrustning som ser till att slutresultatet blir som önskat.

Förutom betongsågningar så finns det även många andra typer av håltagningar i betong som man kan vända sig till en kompetent firma för att få hjälp med. Miramix hjälper våra kunder med allt från små håltagningar, som för dragning av elektricitet och fästning av räcken, till lite större håltagningar exempelvis för dragning av VVS-system och annat. Vi utför även både diamanthåltagning och kärnborrning.

Miramix utför betongsågning i Stockholm

Hör gärna av dig till oss på Miramix för att veta mer om våra tjänster, som vi erbjuder kunder runt om i Stockholmsområdet, samt för att boka in din hjälp med betongsågningar och andra typer av håltagningar i betong.