Upptäck fukt och mögel vid grunden

27 maj 2019
Upptäck fukt och mögel vid grunden

Om förhållandena är de rätta för fukt och mögel kan man få problem med detta i hemmet. Ett utrymme som kan bli angripet är en krypgrund eller husgrund. Det finns dock flera sätt att upptäcka att man har problem med fukt och mögel i detta utrymme för att kunna göra en mögelsanering eller få ned fuktnivåerna.

Läs mer också här om mögel i krypgrund och husgrund

Så upptäcker du en fuktig grund

Det finns flera delar av ditt hus i Stockholm där risken kan vara större att du får problem med mögel och där en mögelsanering kan behövas. Detta beror på att förutsättningarna ofta är gynnsamma för möglet i dessa utrymmen. För att växa kräver mögel bland annat både fukt och organiskt material att ta fäste på. En husgrund eller krypgrund är alltså en del av huset där man kan få mögel.

För att upptäcka fuktproblem och mögel i anslutning till din grund i Stockholm är ett tips först och främst att hålla koll på om det tycks finnas kondens på grunden samt om man kan faktiskt kan se mögel som är synligt på grunden. I anslutning till din krypgrund i Stockholm så kan du se detta om du lyser upp vid grunden. Slutligen så kan det också vara bra att vara medveten om att fukt och mögel kan leda till att det blir en särskild lukt i huset.

Om det visar sig att din krypgrund i Stockholm är fuktig och det finns risk för mögel kan man i vissa fall använda sig av en avfuktare för att få ned fuktnivåerna.

Mögelsanering i Stockholm

Om man har otur och man har fått mögel på grunden så kan en mögelsanering behövas. Vi utför mögelsanering av krypgrund och annan husgrund. Hör gärna av dig för att veta mer.

Tags: Miramix