Viktigt vid rivning och bilning på toalett

23 mars 2018
Viktigt vid rivning och bilning på toalett

En rivning av toalett och badrum är inte som vilken rivning som helst. Det finns ett antal faktorer som det är viktigt att tänka på vid rivningen för att förutsättningarna ska bli så bra som möjligt när det nya badrummet monteras på plats.

Mer info om våra bilningstjänster

Bilning på toalett med rätt maskin

Vid rivning i badrum och toalett är det först och främst viktigt att tänka på att slå av både vattnet och elen i badrummet för att undvika onödiga risker. Om det gäller en totalrenovering av toaletten ska sedan allt i badrummet tas bort.

Allt från kakel och klinker till toalett och handfat ska då tas bort. För att få bort kakel och klinker på en toalett använder man sig av metoden bilning och en så kallad bildningsmaskin av det lite mindre slaget som är handhållen. Har det varit ett läckage inne vid toaletten krävs även en rivning av badrummet som innebär att man kommer åt rören inuti väggen för att kunna byta ut dessa. Även i ett sådant fall krävs bilning på toaletten med en bilningsmaskin.

Om du vill byta den plats som toaletten eller duschen har krävs även bilning och rivning vid toaletten på golvet för att kunna flytta på rören till avloppen och på placeringen av brunnarna. Viktigt vid rivning på toalett är även att återvinna material som blir över.

Noggrannhet vid rivning på toalett

Vid en rivning av badrum och toalett kan du göra mycket själv, men med professionell hjälp med exempelvis rätt typ av bilningsmaskin kan arbetet underlättas.

Om bilning och rivning av toalett ska göras själv är det viktigt att tänka på att vara noggrann. Även efter rivningen när det nya badrummet ska byggas är det viktigt att vara noggrann för att undvika problem med sådant som fukt på toaletten.

 

Tags: Miramix