Så skottar du säkert i vinter

När vintern kommer och ytorna i anslutning till din villa eller en annan fastighet i Stockholm täcks av snö blir det dags att skotta bort snön. I samband med att man skottar snö finns det dock en del risker. Nedan följer några tips på hur du skottar säkert i vinter.


För att skotta säkert i Stockholm krävs rätt kunskap.


Vi på Miramix hjälper kunder med säker snöskottning runt om i Stockholmsområdet. Läs mer om våra tjänster inom snöskottning i Stockholm

Rätt utrustning och metod för snöskottningen

Att skotta snö är krävande för kroppen. Vid snöskottningar i Stockholm och runt om i landet skadas en stor mängd personer varje år på grund av fallolyckor och annat. Även om man inte faller så finns det risk för exempelvis ryggbesvär om man inte sköter snöskottningen på ett sätt som är säkert.

Vilka åtgärder som ska tas för att utföra en säker snöskottning i Stockholm beror på vilken yta det är som ska skottas, exempelvis om det är på marken eller på ett tak. Gemensamt både för ytor på marken och på hög höjd är dock att både rätt typ av utrustning och rätt typ av kunskap behövs vid snöskottningen.

Vid en söker snöskottning rekommenderas att man har bra skor på sig med ett mönster av det grövre slaget. För att undvika ont i ryggen kan det också vara bra att tänka på att lyfta snön med rak rygg och inte böja och vrida ryggen i samma rörelse.

Om det handlar om en takskottning ska man förutom rätt kläder också ha fallskyddsselse och rätt typ av stege som minskar fallrisken.

Säker snöskottning i Stockholm

Om du inte vill skotta själv finns hjälp att få. Vi på Miramix har gedigen erfarenhet av snöskottning och är även licensierade inom takskottning genom Skotta säkert. Hör av dig för din snöskottning i Stockholm.