Betongsågning i armerad vägg

  • betongsågning
Det finns mycket man kan göra för att få en känsla av mer yta i ett rum, bland annat kan man göra en öppning i en vägg. Vi utförde en betonghåltagning i ett kök på Östermalm i Stockholm.

Betonghåltagning mellan två rum

För att kunna göra det mesta av det utrymme som man har i sin lägenhet eller annat boende kan en lösning vara att ta hål i en vägg och få känslan av en mer öppen planlösning. I hemmet på Östermalm handlade det om att såga upp en armerad vägg mellan ett kök och ett annat rum för att öppna upp mellan dessa rum.

En betonghåltagning kan göras på olika vis och i olika material. Vanligen handlar det om betong men vi gör även håltagningar i andra material som exempelvis sten och tegel. Det kan finnas en rad olika anledningar till att man vill ta hål och såga upp en väg eller annan konstruktion av betong. Det kan vara som en del av en renovering där man blir tvungen att göra håltagningar, för att man ska sätta upp exempelvis någon typ av räcken intill en betongtrapp eller alltså även för att man vill öppna upp mellan två rum som i hemmet på Östermalm.

Kontakta oss för håltagning

Vi har rätt typ av verktyg och annan utrustning för att göra alla typer av håltagningar. Väggen som vi gjorde en betongsågning i på Östermalm var exempelvis 200 mm tjock och 2000 mm hög.

Några andra exempel på jobb som vi har gjort inom betongsågning och håltagning i betong är borrning i en betongrefug, håltagning i bjälklag och betongsågning av fasad.

Hör av dig till oss för hjälp med din sågning och håltagning. Vi kan även hjälpa dig som behöver våra tjänster med kort varsel. Läs mer om vår betonghåltagning.