Hjälp med betongbilning i Stockholm

Betongbilning

Miramix i Stockholm utför bilning i hårda byggmaterial åt dig. Vi har gedigen erfarenhet samt den teknik och de verktyg som behövs för bilning och håltagning av både små, stora och mer avancerade projekt. Bilning är en metod för att snabbt och effektivt kunna göra hål i material som tegel och betong när man till exempel river ett golv, tar bort kakel, eller för att få fram ingjutna rör i en toalett.

Offertförfrågan

Hur vi arbetar

Om du till exempel ska riva ditt badrum och ta bort kakel eller bryta upp ett klinkergolv så använder vi på Miramix en handhållen bilmaskin för att göra hål i materialet. Om det är ett större jobb som att riva en grund eller dylikt krävs det lite större maskiner. Vi arbetar då med en rivningsmaskin kallad Brokk, en otroligt effektiv maskin som beräknas göra samma jobb som fem till sex stycken arbetare, vilket gör det mycket kostnadseffektivt för dig som kund, samt att du sparar tid.

Områden där det är vanligt att använda bilning är vid till exempel läckage där det uppstått vattenskador eller fuktskador på grund av rör som brustit som är inbäddade i väggen. Då krävs det att man gör hål i cementen eller teglet för att komma åt orsaken till läckaget. Andra områden för bilning är grunder, golv och VVS-områden som toalett och badrum.

Bilning vid sanering av vattenskada

Om ett rör bister inuti en vägg kan det alltså leda till att det blir ett läckage, som i sin tur kan leda till att det material som väggen är gjort av suger åt sig vattnet och en fuktskada uppstår. Det kan också vara så att läckaget uppstår under det kakel som är lagt på golvet.

En smidig metod för att komma åt vattenskadan och göra en sanering är bilning. Cementen och kaklet öppnas upp med en bilmaskin. När man har kommit åt rören kan en inspektion göras av vart rören, eller brunnen, har brustit och hur man kan åtgärda detta. Först när man har öppnat väggen eller golvet blir det också synligt hur pass allvarlig vattenskadan är.

Kontakta oss

Vårt arbete är anpassat och planerat utifrån varje projekt och dess förutsättningar. Det innebär att vi kan arbeta effektivt och med låga kostnader. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med olika rivningsarbeten eller bilning så ska vi hjälpa dig. Vi kan åta oss projekt inom hela Stockholmsområdet.

 

Betongbilning, bilning i betong i Stockholm från Miramix

Det finns många slags arbeten av skilda storlekar som kan behövas i det hårda materialet betong. Bland annat kan man vid både renoveringar och nybyggnationer behöva utföra bilning i betong med olika syften, exempelvis för att riva ett badrum eller toalett. Om du behöver hjälp med betongbilning löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal håltagningar i betong och andra betongarbeten i fastigheter i Stockholm.

Vi arbetar med betongbilning i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.