Målning av betong i Stockholmsområdet

Målning av betong

Det är väldigt vanligt att man ser fastigheter av betong runt om i Stockholm. Man kan hitta betong på fasader, radhus och villor. Detta har även gjort att intresset för målning av betong har ökat och blivit populärt. Att måla betong kan ge ett lyft till ditt hem eller lokal oavsett om det gäller en fasad utomhus eller ett betonggolv inomhus. Här kommer all nödvändig information man bör känna till vid målning av betong och betonggolv.

Offertförfrågan

Målning av betonggolv

Målning av betonggolv har blivit alltmer populärt den senaste tiden. Det finns flera fördelar med betonggolv och idag väljer många husbyggare detta alternativ. Det beror bland annat på betongens slitstarka egenskaper. Betonggolv är ett hårt och tåligt golv som inte drabbas av slitage lika lätt. Det är även fogfritt, lättstädat och stilrent, men också tidlöst.

Ett omålat betonggolv kan se rustikt och hårt ut samtidigt som det är kallt att gå på. Detta kan bidra till att betongen skapar en kylig känsla som känns opersonlig. För att skapa en mer ombonad känsla är det vanligt att man målar på betonggolvet.

Skapa en varm och inbjudande känsla

Det finns ett par åtgärder man kan utföra för att få bort den kyliga och opersonliga känslan. En av de sakerna man kan göra är att måla på betonggolvet. Detta kan du göra oavsett om du är privatperson, fastighetsägare eller företag. Målning av betonggolv gör det inte bara trevligare, det gör så att hela intrycket lyfts upp, samtidigt som det skapar en mer inbjudande och varmare känsla.

Innan du målar i betong

Först och främst bör man se över om det är ett nytt eller tidigare målat betonggolv. Är det ett nytt betonggolv som är gjutet bör betonggolvet härda i minst två månader innan målningen kan påbörjas.

Om det är ett tidigare målat betonggolv bör man se över ytan så att den är torr och ren. Det är även viktigt att man rengör betongen noga från rester av gammal färg och smuts. Därefter kan man i nästa steg undersöka betongen noga så att inga sprickor och skador finns. Skulle det visa sig att det förekommer sprickor bör man åtgärda det först innan målningen kan börja. 

Färger för målning

De flesta färgerna går att använda både utomhus och inomhus vid målning. Man bör dock vara noga med att läsa igenom bruksanvisningarna på burken för att säkerhetsställa att färgen är lämplig för ändamålet. Fördelen med att måla på betong är att färgen inte skadar betongen utan bidrar i stället med en stärkande effekt, som i sin tur bidrar till en längre livslängd. Detta beror bland annat på att målarfärgens egenskaper hindrar karbonatisering av koldioxid.

Vi rekommenderar att måla stegvis

För att få bästa möjliga resultat vid målning av betong bör man utföra arbetet stegvis. Färgen du väljer påverkar hur många omgångar du behöver måla. För de flesta färgerna rekommenderar vi att man målar ett eller två lager utspädd färg för att sedan lägga på ett lager outspädd färg. Det är även viktigt att man inte målar för tjocka lager för att få ett bra slutresultat.  

Proffsig betongmålning i Stockholm

Känner du dig osäker eller orolig på grund av bristande kunskap? Du kan du alltid anlita oss för att få den hjälp du behöver. Slipp alla funderingar och planering för att få allting rätt. Vi på Miramix har rätt kompetens för att måla på betong. Målning av betong kräver exempelvis noggrannare planering samt särskilda kunskaper jämfört med trä. Detta beror på att betong är mycket känsligare. Våra målare vet vad som krävs för att arbetet ska gå rätt till och för att resultatet ska bli som önskat.

Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer!