Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

 • » Robotar för rivning av betong?

 • » Hur utförs betonghåltagning?

 • » Arbetsmiljörisker vid betonghåltagning

 • » Kan man göra öppningar i betong?

 • » Fördelar med slipade betonggolv?

 • » Hur slipar man betong och betonggolv?

  Slipar betong och betonggolv

  Att slipa betong innebär att man jämnar ut golvet och tar bort ojämna delar. Det finns flera fördelar med att göra detta ur ett estetiskt och funktionellt perspektiv. Betonggolv är det vanligaste materialet och finns i dom allra flesta fastigheter. Exempel på dessa är lagerindustrier, verkstäder, fabriker, offentliga verksamheter, och så vidare. Betong är naturligt tåligt och för att det ska fortsätta vara det behöver det slipas genom så kallad betongsslipning. Det innebär att man helt enkelt slipar betongen tills det är jämnt. Det får inte finnas några gupp eller ojämna ytor kvar. Det ser också finare ut och är mer bekvämt att röra sig på. Med ett fint betonggolv får du en säker och förbättrad arbetsmiljö som håller.

  betongslipning

  Fördelar

  Fördelarna med betonggolv är många. Det är slätt och slitstarkt och livslängden ökar genom att man slipar det. Har man lagt betonggolv är det klokt att genast börja slipa, istället för att dra ut på det.

  Vad är betong?

  Betong är ett material som ofta används i golv. Det är för att det är ett hårt och slitagetåligt material. Betonggolv hittar du ofta i industrier där stora maskiner som truckar och lastare rullar omkring. Det kräver att golvet klarar av trycket. Betonggolv går även att hitta i ladugårdar där stora maskiner ska monteras. När betong gjuts så får det en ganska ojämn knagglig och ruffig yta vilket behöver slipas. Att använda betong är miljövänligt eftersom det blandas ut med naturligt material och det är också hållbart. Betonggolv är ett ekonomiskt golv som lönar sig en lång tid framför. Att slipa sitt golv i en industrilokal ökar också säkerheten. Ett oslipat golv kan störa eventuella maskiner som åker och det kan även slita på hjul. För att öka dom anställdas säkerhet på golvet är det därför bra med en jämn slipning.

  Behöver du slipa ditt betonggolv? Vi hjälper dig.

  Miramix utför betongsslipningar i Stockholmsområdet och vi bra resultat som gör ditt betonggolv lent och fint. Vi kan även göra håltagningar för dom behov som du eventuellt kan ha, så som kablar och rör. Det kräver speciella maskiner och kompetens och det är här vi kommer in. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 • » Vad är betongsågning?

 • » Vajersågning av betong, vad är det?

 • » Vad kostar betonghåltagning?

 • » Hur fungerar Diamanthåltagning?