Mögelsanering i badrum, toalett & dusch

Mögelsanering i badrum

Badrum drabbas lätt av mögel eftersom mögel trivs där det är fuktigt och har även lättare att växa i den miljön. De vanligaste orsakerna till att man får mögel inomhus är att golv, tak eller väggar blivit fuktskadade, eller att det inte finns en tillräckligt bra ventilation.

Det finns många olika typer av mögel. En av de vanligaste sorterna av mögel som man kan få i badrum är svartmögel, men oberoende om det är svartmögel eller en annan mögelform ska man göra vad man kan för att bli av med det så fort som möjligt.

Om det finns fuktskador eller mögel så kan det växa med den näring som finns i till exempel rester av schampo eller tvål, damm och hudpartiklar i dusch. Tillsammans med fukt utgör den typen av smuts en bra växtgrund för mögel.

När man badar och duschar stiger ånga från varmvattnet mot taket, vilket kan leda både till att färgen i taket lossnar och att det bildas mögel utanpå eller under färglagret.

Är mögel farligt för hälsan?

Vissa typer av mögel utsöndrar gifter som inte är bra för människor, och som kan göra att man mår dåligt på olika sätt. Symptom kan vara bland annat irriterad hud, problem med bihålor eller trötthet. Det finns också risk för värre problem som lunginflammation, allergier, kroniska problem med andningen eller astma.

Ju längre tid man utsätts för mögel desto större risk är det att man utvecklar olika symptom. Man blir också känsligare och känsligare. Det kan resultera till att man inte klarar att vara i närheten av små mängder mögel utan att få reaktioner, detta innebär alltså att det kan leda till kraftig allergi och känslighet.

Det finns många olika sorters mögel, och ifall de utsöndrar gift och hur skadligt det giftet är för människor skiljer sig åt mellan de olika sorterna. Det är inte alla som kan påverka människors hälsa, men man kan ha otur och få en giftig typ av mögel i hemmet. Med tanke på att det kan leda till allvarliga konsekvenser är det bra om man åtgärdar problemet med mögel så snart som möjligt.

Hur vi gör för att mögelsanera i Stockholm

Vid en mögelsanering tar vi bort det mögel som finns i ditt hem, så som i utrymmen som badrum, toalett eller dusch. Men det krävs också att man åtgärdar det som har gjort att möglet trivts och funnits där. Eftersom det i stor utsträckning handlar om fukt så är en del av saneringen att undersöka eventuella fuktskador och om det finns brister i ventilationen, samt åtgärda de problem man hittar. Tar man bara bort möglet kommer det snart nytt på samma ställen eftersom det finns skäl till att det trivs där.

När vi sanerar kan processen ske i följande steg:

  • Undersökning av mögel i bostaden
  • Mätning av fukt
  • Kontroll av ventilation
  • Sanering där mögel tas bort
  • Luftrening
  • Sanering med kemiska metoder
  • Mögelbekämpning med naturliga medel

Kontakta oss så hjälper dig att mögelsanera ditt badrum, toalett och dusch i Stockholm. 

Mögelsanering av badrum, toalett och dusch i Stockholm från Miramix

Ett badrum, en toalett eller en dusch är utrymmen där det kan finnas särskild risk för att få problem med fukt och mögel. Vid badrummet, toaletten eller duschen kan därför en mögelsanering bli aktuell om problemen blir stora. Om du behöver hjälp med mögelsanering i badrum och toalett löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal mögelsaneringar i fastigheter i Stockholm.

Vi arbetar med mögelsanering vid badrum, toalett och dusch i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.