Miramix utför rivning i Stockholm

Har du planer inför ett rivnings arbete? Då finns det flera aspekter att ta i beaktning innan rivningen kan påbörjas . I denna nyhetsartikel vill vi på Miramix hjälpa till att skapa de bästa förutsättningarna för dig som befinner sig i startgroparna inför en planerad rivning.

Att tänka på inför en rivning

Likt bygglov berörs vissa byggnader av lov inför en rivning. Detta kallas rivningslov!

Kommer den planerade rivningen att ske inom ett detaljplanelagt område? Då får du räkna med att behöva ansöka om ett rivningslov. Visar det sig att ett rivningslov ej är nödvändigt kan det mot förmodan ändå krävas en anmälan till byggnadsnämnden innan en rivning påbörjas. Rivningen kan även beröra andra lagstiftningar som exempelvis miljöbalken och kulturmiljölagen.

Som ni förstår krävs en hel del undersökningar och eventuella anmälningar innan en rivning av byggnad kan påbörjas. För att få svar på dina frågor kan du vända dig till din hemkommun eller boverket.

Vad innefattar egentligen en rivning?

Ett arbete betraktas som en rivning så fort rivningsarbetet berör byggnadens stomme. Det vill säga oavsett om arbetet innefattar en hel eller bara en del av byggnaden så beräknas arbetet som en rivning om det berör byggnadens bärande delar. Vill du bygga upp ett nytt hus och riva allt förutom grunden, betraktas även detta som en rivning som kommer att behöva eventuella rivningslov. 

Miramix är ett erfaret företag inom rivning i Stockholm

Vi på Miramix har lång erfarenhet och duktiga rivningsarbetare på plats och utför arbeten inom rivning i Stockholm med omnejd. Under våra rivningstjänster kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig. Du kan även fylla i vår offertförfrågan så återkopplar vi så snart vi kan.

Nyhetsarkiv

 • Demolering i Stockholm - Professionella Rivningstjänster från Miramix

  Behöver du demolering i Stockholm? Miramix är ditt pålitliga val för professionella rivningstjänster. Vårt erfarna team och specialiserade utrustning gör oss till det ledande rivningsföretaget i regionen. Vi erbjuder en omfattande demoleringstjänst som möter dina behov och överträffar dina förväntningar.

  Läs mer
 • Miramix som saneringsfirma!

  När du anlitar en saneringsfirma anställer du resurser med rätt kompetenser för att hantera uppkomsten av skada. Skador som till exempel brand , vatten, mögel, klotter, PBC eller asbest är vanliga uppdrag då en saneringsfirma kontaktas.

  Läs mer
 • Miramix utför rivning i Stockholm

  Har du planer inför ett rivnings arbete? Då finns det flera aspekter att ta i beaktning innan rivningen kan påbörjas . I denna nyhetsartikel vill vi på Miramix hjälpa till att skapa de bästa förutsättningarna för dig som befinner sig i startgroparna inför en planerad rivning.

  Läs mer
 • Asbestprov vid misstanke om asbest

  Planerar du att renoverar eller riva en fastighet som är byggd innan 1980? Då är det en god idé att genomföra ett så kallat asbestprov eller asbestanalys. Asbest är ett vanligt framkommande i byggmaterial som använts under byggnationer fram till 1976 när det sedan förbjöds i Sverige. Asbest kan inte ses med blotta ögat men förekommer vanligen i b.la värmeisolering, lim, plastmattor, fönsterkitt, kakelfix och fo

  Läs mer
 • Dränering av husgrund i Stockholm

  Den bästa tiden för att genomföra en dränering av husgrund är under tidig höst till sen vår, då det är som torrast i marken. Dränering av husgrund är ett stort projekt som kräver noggrann planering, beräkning av materialåtkomst samt utrustning som klarar av arbetet. Vill du skydda din fastighet och undvika att vatten tränger sig in i husgrunden under den fuktiga vintern, är det i god tid att ta kontakt med en dräneringsfirma redan nu.

  Läs mer