Kunskapsbank om betong och betonghåltagningar

Inom betongarbeten och håltagningar i betong kan det finnas mycket som det är bra att ha i åtanke. Nu kan du lära dig mer om just betongarbeten och betonghåltagningar här på vår hemsida.

Argonova har en FAQ om betongarbeten.

Vi har tagit fram en FAQ med frågor och svar om betong.

Betongarbeten i Stockholm

Vi på Miramix gör många typer av betongarbeten i Stockholmsområdet med allt från mindre och större håltagningar i betong till bilning i betong och slipning av betong. En håltagning i betong kan exempelvis göras i samband med en renovering i en byggnad då el och vvs ska dras. Det handlar då både om mindre och större håltagningar.

Bilning utförs när man behöver öppna upp en vägg eller ett golv. Det kan till exempel vara för att man har haft oturen att få en vattenläcka och en fuktskada. Det kan även vara för att man ska renovera i ett badrum och behöver få bort klinker och kakel.

En betongslipning utförs slutligen för att jämna ut ett betonggolv och få bort eventuella ojämnheter. Med en betongslipning får man ett golv som blir hållbarare och även exempelvis lättare att hålla rent.

Få svar på dina frågor om betong

I vår FAQ om håltagningar i betong och andra arbeten i betong som vi utför runt om i Stockholm kan du lära dig mer om exempelvis rivningsrobotar, arbetsmiljö vid betongarbeten samt slipade betonggolv och fördelarna med betongslipning. Nedan ser du frågorna i Miramix kunskapsbank om betong. Tryck på någon av länkarna för att läsa mer och få svar på din fråga om betongarbeten.

Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?

Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?

Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?

Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?

Vad är fördelarna med slipade betonggolv?

Nyhetsarkiv