Kunskapsbank betong

Här nedan har vi listat vanliga frågor om betongarbeten. Klicka gärna på någon av länkarna för att se svaret på den specifika frågan.

Betong

Vanliga frågor om betongarbeten.

  • Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?

   Rivningsrobotar är effektiva vid betonghåltagning.


   Vilka robotar funkar bra för rivning av betong?   När man ska riva och göra håltagning i betong finns det olika slags metoder som man kan använda sig av. Ett smidigt alternativ är så kallade rivningsrobotar som är både tåliga och smidiga. Miramix har flera maskiner som passar bra till rivningsarbeten.


   Brokkmaskiner till rivning av betong och annat


   Maskiner som passar bra till olika slags rivningar av byggnader, och även då alltså betong, är robotar av märket Brokk. Vi på Miramix har i vår maskinpark ett flertal rivningsrobotar som vi använder vid våra rivningsarbeten runt om i Stockholm. Vi har även rivningsrobotar till uthyrning.


   Först och främst har vi en Brokk 110 i vår maskinpark. Det är en rivningsrobot som är bra på det viset att den kan användas i trånga utrymmen. Att det går att fälla ihop och ta med sig göre även att den är smidig. I maskinparken finns även en rivningsrobot av modellen Brokk 160. Det är en rivningsmaskin som har en särskild kraft.


   Slutligen har vi på Miramix även en rivningsrobot av modellen Brokk 90. Rivningsroboten Brokk 90 används ofta till rivning av bostäder och rivningar vid industrier.


   Vilken av rivningsrobotarna som används vid rivningen av betong och annat beror på arbetets omfattning, vad som ska rivas och i vilken typ av utrymme.


   Fördelar med rivningsrobot till rivning av betong


   Vid en rivning av betong finns det alltså flera alternativ. Rivningsrobotarna har den fördelen att de är kraftfulla och kan utföra arbeten som kan kräva flera man. Rivningsrobotarna har också den fördelen att det finns modeller som alltså passar till att användas i trånga utrymmen. Det finns även rivningsrobotar som själv kan ta sig upp för exempelvis trappor vilket gör användandet av rivningsroboten effektiv.


   Läs gärna mer om rivningsrobotarna i vår maskinpark som vi använder vid rivningsarbeten i Stockholm.

   Vill du bli uppringd?

   Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

  • Hur utförs betonghåltagning när det är armerat?
  • Vilka arbetsmiljörisker finns vid betonghåltagning / rivning av betong?
  • Kan man göra öppningar i betong utan att byggnaden rasar?
  • Vad är fördelarna med slipade betonggolv?
  • Hur slipar man betong och betonggolv?
  • Vad är betongsågning?
  • Vajersågning av betong, vad är det?
  • Vad kostar betonghåltagning?
  • Diamanthåltagning i betong, hur funkar det?