PCB sanering av Nynäshamns polishus

  • sanering
Miramix sanerar 420 lpm PCB på polishuset i Nynäshamn.

PCB sanering av Nynäshamns polishus

Miramix utför en sanering av 420 löpmeter PCB i Nynäshamns polishus. PCB började användas på 1930-talet i stor skala och har använts i allt från tvättmaskiner till färg och fogmassa. I Sverige förbjöds användningen av PCB i nya produkter 1978 och 1995 skärptes reglerna till att omfatta ett förbud av alla produkter som innehöll PCB. Anledningen till förbudet var att PCB kan orsaka skador på både hjärnan och nervsystemet. Dessutom misstänks ämnet bland annat vara cancerframkallande och försämra fortplantningsförmågan. Ett exempel är att beståndet av havsörnar och sälar minskade kraftigt när PCB användes som mest och även om de har återhämtat sig går det fortfarande att se en viss påverkan. Hus som är byggda mellan mitten av 1950-talet och början av 1970-talet innehåller mycket PCB som läcker ut i naturen.

Läs mer om Sanering av PCB

Rätt utbildning

För att det inte ska spridas PCB vid sanering måste den utföras efter de riktlinjer som finns. På Miramax har vi personal som har fått specialutbildning och blivit certifierad att utföra sanering av PCB. Vi använder även alltid de skydd och den utrustning som rekommenderas. Om du behöver hjälp med att sanera PCB i en fastighet kan du tryggt vända dig till oss för att få hjälp. Detsamma gäller om du har frågor eller vill veta mer om vår hantering av PCB.

Erbjuder även flyttjänst

Eftersom vi vill att du ska få minsta möjliga besvär står vi även till tjänst med annat. Beroende på dina behov hjälper vi till med det mesta. Om du behöver hjälp vid flytt är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi tar då hand om allt som har med flytt att göra, till exempel packning, själva flytten, magasinering av möbler och flyttstädningen.

Det är inte många flyttfirmor i vårt verksamma område som verkligen tar hand om allt inom flytt. Våra kontor i västra Götaland ligger i Göteborg och Borås, men om du behöver flytthjälp på andra ställen av länet står vi självklart också till din tjänst.